Pakaian yang kotor terkena dakwat maka dicuci dengan cuka atau air asam limau. Jika terkena minyak tanah pula, kain itu diwap dahulu sebelum dicuci. Kotor yang terkena minyak pula maka maka dicuci dengan disapukan bedak dan biarkan bedak itu di situ selama beberapa minit kemudian baru basuh. Jika pakaian terkena darah maka dibilas dulu dengan air suam sebelum dibasuh.
Tidak mengandungi minyak. Sgt sesuai dipakai untuk semua jenis kulit.Merupakan salah satu dr supplement dalam produk Mary Kay kerana selain membersihkan solekan pada wajah, dalam masa yg sama ianya mencuci dan melembap.Mengandungi SILIKON yang berfungsi untuk merawat dan menganjalkan kulit dlm satu sapuan. Ini bermakna Oil Free Make Up Remover ni bukan sekadar pencuci mekap tetapi ianya berfungsi utk merawat wajah dan kulit dari kusam akibat pemakaian mekap yang terlalu lama dan juga selamat digunakan untuk mencuci bibir.Mampu menanggalkan kotoran mekap 'Water Proof' dengan satu cucian shj. Malah ia menanggalkan make up dalam cara yang lembut, ringan dan nyaman pd kulit wajah.
Sebelum pakai Maskara, Kita pakai Lash Primer dulu. Ada byk kelebihannya taw! ūüėć . ūüíē Berus Dwi-Fungsi direka khas dengan menggabungkan gentian kapas & nilon untuk menyalut dan menyikat bulu mata. ūüíē Melentikkan bulu mata & membantu lentikan bulu mata kekal lebih lama. ūüíē Menambahkan kelebatan bulu mata & mencipta bulu mata tampak lebih panjang dengan serta merta. ūüíē Mengukuh dan merapikan bulu mata. . For more information can contact me now. Just Click wassap link at my bio profile. ūüėČ . Lia, 0136138224 Mary Kay Beauty Consultant . #marykaymalaysia¬† #marykaypromotion¬† #marykayperfume¬† #marykaycityscape¬† #marykayforeverdiamond¬† #marykaythinkingoflove¬† #marykayoceanperfume¬† #mkmen¬† #WaterproofMascara¬† #marykayeyeliner¬† #clearProofDeepcleansingcharcoalmask¬† #OilFreeHydratingGel¬† #microdermabrasionrefine¬† #poreminimizer¬† #firmingeyecream¬† #botanicaleffectmask¬† #skincareterbaik¬† #marykaybotanicaleffect¬† #marykayskincareterbaik¬† #ilovemarykay¬† #botanical¬† #beauty¬† #sunprotector¬† #basicskincare¬† #beauty¬† #acne¬† #selkulitmati¬† #mask¬† #marykaylashprimer¬† #mascara¬†
Ini adalah jenis baru berus, dan hanya segelintir jenama yang membuatnya. Ia sangat mudah digunakan. Anda mengambil beberapa maskara dari tongkat dengan berus dan kemudian memohon pada bulu mata anda. Produk kurang didepositkan, jadi anda mendapat hasil yang lebih semula jadi (dengan hampir tiada pekat!). Berus ini juga menjadikannya lebih mudah untuk mendepositkan maskara di akar bulu mata anda.

Mary Kay Lash PrimerūüćÉ . Lash primer mascara buatkan bulu mata anda lebih panjang & tebal. Semestinya akan kelihatan gojes gitu tau. . . Jom wasap untuk maklumat detail & free consultant. . Ira_Mk Beauty Consultant 0128208625 #cosmetics¬† #mascaramarykay¬† #marykaylashprimer¬† #marykaylashprimermascara¬† #marykay¬† #iramk¬† #muamalaysia¬† #iramarykay¬† #ilovemarykay¬† #marykayproduct¬† #marykaysegamat¬† #marykaymysg¬† #marykaykelantan¬† #marykayskincare¬† #kulitsihat¬† #marykaymalaysia¬† #marykaybeautyconsultant¬† #beautyconsultant¬†
Mencari helah kecantikan untuk membuat mata CANTIK ? Dengan segera mewujudkan ilusi bulu mata yang luar biasa .Dan, 8 daripada 10 wanita bersetuju ia berfungsi seperti maskara yg jernih ! Memperhebatkan penampilan bulu mata yang segar & semula jadi. Cuba Mary Kay¬ģ Lash Primer! ūüďéLapisan primer yang jernih ini memberikan anda bulu mata yang lebih kuat, tampak lebih lebat dan dramatik apabila digunakan bersama maskara Mary Kay. ūüďéIa merupakan maskara asas diformulasi cepat kering serta menguatkan dan membantu melentikkan bulu mata yang maksimum. Boleh digunakan tanpa penambahan mascara untuk yang gemar dengan natural look.. Lash Primer tanpa mengelupas serta mudah dibuang.. Taksuka bulumata palsu pasti mudah dgn Lash PRIMER #siscuba¬† #marykaylashprimer¬† #marykaycosmetics¬† #marykaykemaman¬† #marykaykuantan¬† #marykaymalaysia¬†
Check out my wing!!! I still need some practice, but the brush on this liquid eyeliner makes it easy to get the look I want. *****Also this..... I'm currently rocking 2 bald spots on my left eye from eyelashes falling out.....awesomeūüėĎ The lash primer has helped to add fullness where I need it and lengthen what I already have. I am also one that has flakes and smudges at the end of the day from my mascara, but the lash primer wins again! #marykayliquideyeliner¬† #marykaylashprimer¬† #myfirstMKduckface¬† ūüź•

Tahukah anda cara menanggalkan solekan mata merupakan salah satu sebab bulu mata gugur? Ada kalanya anda menggosok atau menyapu kuat pada kelopak mata untuk menanggalkan  solekan pembayang mata, eye liner dan maskara bulu mata tertanggal. Pemakaian maskara yang tebal secara kerap juga akan membuatkan bulu mata menjadi berat dan condong ke bawah dan serta menjejaskan kelentikan bulu mata. Jika tidak menggunakan penanggal mekap yang berkesan, maka inilah kemungkinannya.


Mascara is definitely not included in my current a-little-makeup gear. Duly noted, Emma. Will master how. ūüí™ūüŹľ #prayforSitiFarhah¬† If you are interested with Mary Kay Mascara, there are three ranges of mascara available, together with Lash Primer and Lash and Brow Building Serum. For more details, reach me at +60123422492. I will be more than willing to share ūüėä ūüĆľūüĆłūüĆľ #emmastone¬† #pinterest¬† #beautyquotes¬† #marykaylashes¬† #marykaylashlovemascara¬† #marykaylashlovewaterproofmascara¬† #marykayultimatemascara¬† #marykaylashprimer¬† #marykaylashandbrowbuildingserum¬† #marykaycosmetics¬† #marykaymakeup¬† #marykaymalaysia¬† #marykaykualalumpur¬† #marykayKL¬† #marykaydamansara¬† #marykaytamantun¬†
Why you need to be using primers if you're not already!! Lash and face primers are a must. They make SUCH a difference! I've linked my favorite products on the blog. . . . . . #honestlywest  #fashionblog  #fashionblogger  #beauty  #lashprimer  #faceprimer  #beautyreview  #marykay  #marykaylashprimer  #younique  #youniquemakeup  #youniqueprimer  @kellybrock @melansco
Hai uols... nak bulu mata panjang dan lebat serta sihat?? Shikin ada penyelesaiannya.. ūüĎáūüĎáūüĎá . LASH PRIMER MARYKAY ūüíźmenambahkn kelebatan mata n mencipta bulu mata yg tampak lebih panjang dgn serta merta. ūüíź berus dwi-fungsi direka khas dgn menggabungkn gentian kapas n nilon utk menyalut n menyikat bulu mata. ūüíźmengukuh n merapikn bulu mata ūüíźmelentikkn bulu mata n membntu lentikn bulu mata kekal lebih lama. . So.. katakn tidak pada bulu mata palsu ‚ėļ Shikin 0195818095 Beauty Consultant marykay #MaryKay¬† #MaryKayMalaysia¬† #MaryKayMy¬† #MaryKayKualaLumpur¬† #MaryKayKL¬† #MaryKaySelangor¬† #MaryKaySkincare¬† #marykaysabah¬† #MaryKayCosmetics¬† #marykaysarawak¬† #MaryKayProducts¬† #KosmetikTerbaik¬† #BeautyConsultant¬† #MakeUpArtisMalaysia¬† #SayaJualKosmetik¬† #MakeUp¬† #MakeUpClass¬† #Mascara¬† #MascaraMaryKay¬† #MaryKayMascara¬† #LashPrimer¬† #LashPrimerMaryKay¬† #MaryKayLashPrimer¬† #LashSpa¬† #Lash¬† #Lashes¬† #BuluMata¬† #BuluMataLentik¬† #BuluMataLebat¬† #BuluMataPanjang¬†
Hai uols... nak bulu mata panjang dan lebat serta sihat?? Shikin ada penyelesaiannya.. ūüĎáūüĎáūüĎá . LASH PRIMER MARYKAY ūüíźmenambahkn kelebatan mata n mencipta bulu mata yg tampak lebih panjang dgn serta merta. ūüíź berus dwi-fungsi direka khas dgn menggabungkn gentian kapas n nilon utk menyalut n menyikat bulu mata. ūüíźmengukuh n merapikn bulu mata ūüíźmelentikkn bulu mata n membntu lentikn bulu mata kekal lebih lama. . So.. katakn tidak pada bulu mata palsu ‚ėļ Shikin 0195818095 Beauty Consultant marykay #MaryKay¬† #MaryKayMalaysia¬† #MaryKayMy¬† #MaryKayKualaLumpur¬† #MaryKayKL¬† #MaryKaySelangor¬† #MaryKaySkincare¬† #marykaysabah¬† #MaryKayCosmetics¬† #marykaysarawak¬† #MaryKayProducts¬† #KosmetikTerbaik¬† #BeautyConsultant¬† #MakeUpArtisMalaysia¬† #SayaJualKosmetik¬† #MakeUp¬† #MakeUpClass¬† #Mascara¬† #MascaraMaryKay¬† #MaryKayMascara¬† #LashPrimer¬† #LashPrimerMaryKay¬† #MaryKayLashPrimer¬† #LashSpa¬† #Lash¬† #Lashes¬† #BuluMata¬† #BuluMataLentik¬† #BuluMataLebat¬† #BuluMataPanjang¬†
Ada kala, wanita suka membandingkan diri dengan bekas kekasih teman lelaki ‚Äď risau sangatlah kamu tak dapat menandinginya daripada banyak segi. Mungkin bekas kekasih si dia mempunyai kelebihan tersendiri. Tetapi kamu kena ingat, ada sebab mengapa mereka tidak bersama lagi. Mungkin dalam senyap-senyap dia suka periksa e-mel atau mesej telefon si dia. Atau mungkin juga memotong kuku kaki dalam kereta tanpa segan silu. Exes are exes for a reason.
Feeling confident. #femmemarykay  #marykay  #marykayvancouverwa  #marykaytimewise  #marykaybrushset  #marykayfoundationprimer  #marykayeyeprimer  #marykayperfectingconcealer1 .5 #marykaymattewearliquidfoundationbeige5  #marykaymineralpowderfoundationbeige0 .5 #marykaymineralcheekcolorduoripewatermelon  #matykaymineraleyeshadowgoldcoast  #matykaymineraleyeshadowamberblaze  #marykaycreamshadowicedcocoa  #marykaylashprimer  #marykayliquideyeliner  #marykaylashintensitymascara  #marykayultimatemascara  #marylaylipprimer  #marykayredlipliner  #marykayfirecrackerlipstick 
Saya tidak menyatakan anda tidak boleh berkawan dengan rakan-rakan yang Tidak Study dan Asyik Bermain. Saya mengharapkan anda tidak mendekati mereka semasa anda berkobar-kobar untuk Study.. Ini kerana anda akan mula di pengaruhi walaupun anda tidak melakukan reaksi untuk bersama mereka. Inilah di katakan kesan PENGARUH BELAJAR. ANDA BOLEH BERKAWAN dengan MEREKA tetapi PILIHLAH MASA SESUAI untuk bersama MEREKA. 

Tingkatkan aktiviti fizikal anda. Latih diri berjalan sekurang-kurangnya 400 meter sehari. Anda tidak semestinya perlu pergi ke gym atau berjogging di padang permainan. Objektif utama adalah untuk membakar lebih banyak kalori. Lakukan aktiviti seperti park kereta anda lebih jauh dari destinasi yang      hendak dituju dan pilih untuk menggunakan tangga daripada menggunakan lif.

Sebelum pakai Maskara, Kita pakai Lash Primer dulu. Ada byk kelebihannya taw! ūüėć . ūüíē Berus Dwi-Fungsi direka khas dengan menggabungkan gentian kapas & nilon untuk menyalut dan menyikat bulu mata. ūüíē Melentikkan bulu mata & membantu lentikan bulu mata kekal lebih lama. ūüíē Menambahkan kelebatan bulu mata & mencipta bulu mata tampak lebih panjang dengan serta merta. ūüíē Mengukuh dan merapikan bulu mata. . For more information can contact me now. Just Click wassap link at my bio profile. ūüėČ . Lia, 0136138224 Mary Kay Beauty Consultant . #marykaymalaysia¬† #marykaypromotion¬† #marykayperfume¬† #marykaycityscape¬† #marykayforeverdiamond¬† #marykaythinkingoflove¬† #marykayoceanperfume¬† #mkmen¬† #WaterproofMascara¬† #marykayeyeliner¬† #clearProofDeepcleansingcharcoalmask¬† #OilFreeHydratingGel¬† #microdermabrasionrefine¬† #poreminimizer¬† #firmingeyecream¬† #botanicaleffectmask¬† #skincareterbaik¬† #marykaybotanicaleffect¬† #marykayskincareterbaik¬† #ilovemarykay¬† #botanical¬† #beauty¬† #sunprotector¬† #basicskincare¬† #beauty¬† #acne¬† #selkulitmati¬† #mask¬† #marykaylashprimer¬† #mascara¬†
ūüéÄ MARY KAY ULTIMATE MASCARA ūüéÄ . Nak mata tampak lebih besar dan menawan‚Ěďūüėćūüėć. . Formula eksklusif dengan kesan maksimum untuk memanjang dan melebatkan bulu mata ini memberikan tampilan bulu mata yang tampak lebat, panjang dan lentik untuk rias sepanjang hari. . Love ‚̧ԳŹ, FATIN, Beauty Consultant Mary Kay +6014.522.8460 . #ilovemarykay¬† #marykaybeautyconsultant¬† #marykaycheras¬† #marykayproduk¬† #marykaycosmetics¬† #eyelashes¬† #marykaylashprimer¬† #marykaymascara¬† #mascara¬† #lashprimer¬† #marykayultimate¬† #marykayultimatemascara¬† #ultimatemascara¬† #bigeyes¬†

Hai uols... nak bulu mata panjang dan lebat serta sihat?? Shikin ada penyelesaiannya.. ūüĎáūüĎáūüĎá . LASH PRIMER MARYKAY ūüíźmenambahkn kelebatan mata n mencipta bulu mata yg tampak lebih panjang dgn serta merta. ūüíź berus dwi-fungsi direka khas dgn menggabungkn gentian kapas n nilon utk menyalut n menyikat bulu mata. ūüíźmengukuh n merapikn bulu mata ūüíźmelentikkn bulu mata n membntu lentikn bulu mata kekal lebih lama. . So.. katakn tidak pada bulu mata palsu ‚ėļ Shikin 0195818095 Beauty Consultant marykay #MaryKay¬† #MaryKayMalaysia¬† #MaryKayMy¬† #MaryKayKualaLumpur¬† #MaryKayKL¬† #MaryKaySelangor¬† #MaryKaySkincare¬† #marykaysabah¬† #MaryKayCosmetics¬† #marykaysarawak¬† #MaryKayProducts¬† #KosmetikTerbaik¬† #BeautyConsultant¬† #MakeUpArtisMalaysia¬† #SayaJualKosmetik¬† #MakeUp¬† #MakeUpClass¬† #Mascara¬† #MascaraMaryKay¬† #MaryKayMascara¬† #LashPrimer¬† #LashPrimerMaryKay¬† #MaryKayLashPrimer¬† #LashSpa¬† #Lash¬† #Lashes¬† #BuluMata¬† #BuluMataLentik¬† #BuluMataLebat¬† #BuluMataPanjang¬†
I've had a hard time keeping the eyeliners, mascaras and brow pencils in stock for long so I decided to stock up a bit but again running low on some. I've listened to your requests, so if you need any of the mentioned above, let me know and I can hand deliver, you can pick up or I can ship with ease. Thank you for loving these products, they do speak for themselves. Stop going to the big box stores, support your local small businesses. Thanks for your continued ‚̧ԳŹand support. *Haven't tried before, tell me what look you're going for and I can recommend. Available: -Lash ‚̧ԳŹ lenghtening mascara = 3 -Lash ‚̧ԳŹ mascara = out of stock -Lash Primer = 1 -Ultimate mascara = 1 -Lash Intensity mascara = 1 -Lash ‚̧ԳŹ Waterproof mascara = 1 -MK mechanical eyeliners = 3 black, 2 deep brown, 1 Steely -Liquid eyeliner pen = 3 -Gel eyeliner = 1 -Brow definer pencils = 1 of each (Brunette, classic Blonde, Blonde) -Mechanical Brow liner Blonde to Brown = 1 -Under eye corrector = 1 #marykaymascara¬† #marykayeyeliners¬† #marykaylashprimer¬† #marykayundereyecorrector¬† #marykaybrowpencils¬†
Assalamualaikum..hye semua ūüėäūüėä . Teringin nak bulu mata yang lebat & lentik?? Boleh..TAPI DENGAN SATU SYARAT! jangan sesekali tukar ciptaan Allah tau ūüė°.. . Jangan pakai bulu mata palsu, jangan tanam bulu mata palsu..Allah marah..haaa..pakai mascara xpe ūüėäūüėä.. . Tapi sebelum pakai mascara tu, pakai la primer dulu..komfem lebih lentik bulu mata uolls tau.. ūüíč‚̧ūüĆĻ . #mascara¬† #mascaraprimer¬† #lash¬† #lashprimer¬† #marykay¬† #marykayprimer¬† #marykaymascara¬† #mascaramarykay¬† #marykaylashprimer¬† #lashprimermarykay¬† #marykaymalaysia¬† #marykayperak¬† #marykaytanjungmalim¬† #marykayupsi¬† #mkizyannadzirah¬† #bulumatacantik¬† #bulumatalentik¬† #bulumatalawa¬†
#farsali  #unicornessence  #hudabeautyrosegoldpalette  #colourpop  #lipprimer  #kyliecosmetics  #maryjok  #marykay  #mymarykaylife  #marykayfoundation  #marykaylashprimer  #abh  #abhilluminator  #rivierailluminator  #marykaytranslucentloosepowder  #marykayskindinaviasettingspray  #marykayskincare  #katvondtattooliner  #katvondshadeandlight  #lipsticklover  #tarte  #maccosmetics  #paintpotchilledonice  #eastermakeup  #easter  #nofilter  #browngirlmakeup  #livingwithRA  #puffyface 
Ada Tanya Bulu mata boleh lebatkan tak??? Boleh...Lash & Brow Building Serum ini boleh lebatkan Bulu mata Dan kening sekali ...Cara pakainya senang sahaja , sebelum tidur , sapukan serum ini pada pangkal bulu mata tau, jangan sapu kat bulu ajee... Pakai di waktu malam , sebab waktu malam kulit kita sangat aktif berbanding Siang.. ūüíĄPerunding Kecantikkan MaryKay Nurul 0103662673 #marykaymintbliss¬† #marykaymalaysia¬† #marykaywangsamaju¬† #marykaysekitarnya¬† #marykaylashprimer¬† #marykayultimatemascara¬† #marykaywomen¬† #marykaymalaysia¬† #marykaylipstick¬† #bulumatalebat¬† #wangsamajuseksyen2¬† #setapakkl¬† #gombak¬† #uia¬† #seremban¬† #perak¬† #ipoh¬† #eyeliner¬† #testimoni¬† #marykay¬†
Bukan sahaja maskara tahan lama ini bebas kekejaman, tetapi ia juga boleh disesuaikan. Ini bermakna bahawa jika anda ingin menggulung bulu mata anda, hanya laraskan dail pada tongkat maskara untuk berus panjang dan nipis, dan jika anda mahukan jumlah lebih banyak, putar dail untuk menunjukkan berus yang tebal dan tebal. Serius, apa lagi yang boleh anda minta?
Sekiranya anda seperti kami, anda mungkin menghabiskan banyak masa untuk memanjangkan, memuntahkan, dan menggulung bulu mata anda. Sangat mudah lupa bahawa mereka bukan hanya aksesori-mereka sebenarnya melindungi mata anda dari perengsa seperti debu, peluh, dan juga matahari. Kami meminta ahli kulit dermatologi yang berpangkalan di Minneapolis, Brian Zelickson, MD, seorang profesor dermatologi bersekutu di University of Minnesota, untuk menyampaikan fakta yang mesti diketahui yang akan menjadikan bulu mata anda sihat dan cantik.
×